Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Mikki Hiiri oli alunperin Mortimer Mouse

Maailman kaikki maanosat mustalla värillä ja hyvin yksityiskohtaisina piirroksina valkoista taustaa vasten. Kartassa suuria mustia läiskiä ovat Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Intia, Venäjä ja napa-alueet.Mikki on maailman kuuluisin hiiri

Erityisesti lastenelokuvia vuosikymmenten ajan ahkerasti tuottanut elokuvayhtiö The Walt Disney Company perustettiin vuonna 1923. Sen perustanut Walter “Walt” Disney keksi neljä vuotta sitten lähteä tekemään animaatioelokuvaa sellaisesta hauskasta hiirestä kuin Mortimer Mouse. Aika synkältä kuulostava nimi hiirelle, eikö? Hiiren nimi muutettiinkin Walt Disneyn vaimon, Lillian Disneyn myötävaikutuksella myöhemmin muotoon Mickey Mouse. Siitäpä käännettiin sitten myöhemmin suomenkielinen versio: Mikki Hiiri.

Vaimon myötävaikutuksella Mikki Hiiri on Mikki Hiiri. Walt ei täysin luopunut omasta nimi-ideastaan, sillä hän päätti käyttää sitä Mikki Hiiren Minni Hiiren suosiosta kilpailevan Mortimer Hiirin nimessä. Mortimer esiintyi vain lyhyen aikaa häijynoloisena ja “rottamaisena” hahmona vuonna 1936 ilmestyneessä elokuvassa Mikin kilpailija. Mortimer on myöhemmin esiintynyt myös Mikin lastenohjelmassa ja televisiosarjassa leudompana versiona. Alkuaikojen Mortti puhui alkuperäisessä elokuvaversiossa Brooklynin alueen aksentilla.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 144 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 02. marraskuuta 2009 kello 13:01. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on http://www.nippelitieto.com/6.

    Kommentoi