Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nippelitietoa Star Trekistä

Valokuva filmikelasta, jossa filminauhaa purkautunut. Nauha on punertavaa ja kelan kohdalta mustaa. Kuvan tausta on valkoinen. Filmikela muovia.Star Trek -jaksoja 726 kpl

Pitkäikäinen tieteissarja Star Trek sisältää yhteensä kuusi eri sarjaa, joista kertyy yhteensä 726 jaksoa. Star Trekin jaksoja ja niiden elokuvia fanittavia henkilöitä kutsutaan joskus trekkereiksi. Tuorein Star Trek -tuoteperheen elokuva on vuonna 2009 julkaistu Reboot. Se on järjestyksessä 11. elokuva. Se on myös menestynein Star Trekin elokuvista, sillä vuolaita ylistysvirsiä osakseen saanut sci-fi-leffa on kerännyt enemmän lipputuloja kuin kaikki aikaisemmat Star Trek -elokuvat aikaisemmin.

Vuosien varrella Star Trekin jaksoissa ja elokuvissa on nähty useita vierailevia näyttelijöitä ja tieteentekijöitäkin, kuten Stephen Hawking, Mae Jemison, Joan Collins, Kim Cattrall, Kirstie Alley, Jason Alexander ja Jordanian kuningaskunnan kuningas Abdullah II.

Star Trekeissä nähdään ihmisrodun edustajien lisäksi erityisesti vulcanilaisia. Vulkanuslaiset ovat ihmisiä muistuttavia suippokorvaisia olentoja, jotka pääasiassa kaikki ovat kasvissyöjiä. Vulkanuslaisten rotu oli kerran hyvin väkivaltainen, kunnes filosofi Surak sai maanmiestensä ja -naistensa keskuudessa suosiota esittämällä loogisen ajattelun hyödyt verrattuna väkivaltaiseen käytökseen. Vulkanuslaiset toivat ihmiskunnalle poimuajon salat. Ihmisten ja vulcanilaisten ensimmäinen kohtaaminen koettiin Star Trekin ajassa 5. huhtikuuta 2063, kun vulkanuslainne avaruusalus bongasi kapteeni Zefram Cochranen aluksen.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 191 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 13. helmikuuta 2010 kello 05:05. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/141.

Kommentoi