Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Lovi tunnuslevyssä

  • Julkaistiin 5. helmikuuta 2010
  • Kommentoi!
  • Luettu 4267 kertaa
  • Nappelit:

Valokuva peltisestä tai teräksisestä tunnuslevystä, joka roikkuu valkoista taustaa vasten palloketjussa. Ketjun päässä kiikkuva tunnuslevy on sileä eikä siihen ole kaiverrettu mitään.Kuvassa loveton levy

Yhdysvaltojen armeijassa vanhanmallinen tunnuslevy sisälsi valmistusteknisistä syistä loven, joka on saanut sukupolvet toisensa jälkeen arvuuttelemaan loven merkitystä. Vaikka lovi on teknisen valmistusprosessin sanelema ilmiö, huhupuheet ovat väittäneet sillä olleen makaaberimpi syy. Väitetysti kaatuneen sotilaan kohdalla tunnuslevy olisi pitänyt asettaa soturin suuhun hampaiden väliin loven avulla. Sen jälkeen levy olisi runtattu väkisin alaleukaan asti kiinni niin, että kaatuneen miehen identiteetti olisi taatusti pysynyt tunnistettavissa eikä levy olisi hävinnyt kovemmassakaan myllytyksessä.

Yhdysvaltalainen tunnuslevy olisi asetettu yläleuan etuhampaiden ja alaleuan hampaiden väliin ja sen jälkeen leukaluut olisi väkisin survottu kiinni saaden tunnuslevyn painumaan tukevasti paikoilleen.

Lovellisia tunnuslevyjä valmistettiin 2. maailmansodan aikaan vuodesta 1941 lähtien aina 1970-luvun alkuun. Näissä vanhanmallisissa levyissä oli lovi tosiasiallisesti vain siitä syystä, että niihin tehtävät merkinnät prässäämällä erityisellä koneella vaativat tietynlaista kiinnityspaikkaa. Yhdysvaltalaiset sotilaat saavat kaulaansa kaksi identtistä tunnuslevyä. Tarvittaessa toinen levyistä poimitaan talteen ja välitetään eteenpäin samalla kun toinen levyistä jätetään kantajansa kaulaan.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 173 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 05. helmikuuta 2010 kello 02:02. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/134.

Kommentoi