Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Japanilaiset keksivät karaoken

Valokuva mustasta karaokemikrofonista, jota käytetään karaokelaulamiseen. Karaokemikin runko on musta ja pelkistetty ja sen mikrofoniosa on mustaisen ritilän suojaama.Suomessa myös Hevikaraoke

Hevimusiikin luvatussa maassa, täällä Suomessa, on kasvavana villityksenä hevimusiikin laulaminen karaokessa. Tätä tarkoitusta varten onkin kehitetty Hevikaraoke, jossa lauletaan vain metallimusiikkia soittavien bändien biisejä. Tällaisia erikoistuneita karaokeiltoja vietetään useilla eri paikkakunnilla Suomessa. Alunperin karaoke on kuitenkin Japanista. Väitetysti ensimmäisen karaokelaitteen kehitti japanilainen muusikko Daisuke Inoue vuonna 1971. Tämä amatöörilaulajien harrastus levisi Japanista 1980-luvulla Aasiaan ja sieltä muualle maailmaan.

Japanilaisten keksimä karaoke on sananakin japanilaista alkuperää. Karaoke-sana tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä tyhjää orkesteria. Meillä Suomessa tämä keksintö on saanut suurta suosiota, sillä maamme kantaa tällä hetkellä maailmanennätystä, kun 80 000 suomalaista saapui yhtäaikaisesti Helsinkiin laulamaan karaokena Lordi-yhtyeen viisuhittiä Hard Rock Hallelujah. Maailmanennätys saavutettiin toukokuussa 2006. Kiinalaiset ovat puolestaan laulaneet karaokea pisimmän ajan ilman taukoa hoilaamalla yhteensä 456 tuntia, 2 minuuttia ja 5 sekuntia. Tämä ennätys laulettiin viime vuoden maaliskuussa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 148 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 23. tammikuuta 2010 kello 06:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://www.nippelitieto.com/122.

    Kommentoi