Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Faktoja Facebookista

Facebookin suomenkielinen rekisteröitymislomake, tai sen osa, jossa kysellään kyättäjän nimeä, sähköpostiosoitetta, salasanaa, sukupuolta, syntymäaikaa ja muita tietoja.Satoja miljoonia käyttäjiä

Näinä päivinä sosiaalisen median suurimpia palveluita edustaa MySpacen ja YouTuben ohessa Facebook, jota käyttävät sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Facebookissa noin 35 miljoonaa ihmistä käyttää palvelua aktiivisesti joka päivä jättäen profiilisivulleen ainakin uuden tilapäivityksen. Facebook voi tuoda uusia ystävyyssuhteita ja vaikuttaa myös työelämään. Keskiverto “Naamakirjan“ käyttäjä pitää 130 ystävää ja ainakin 10% työnantajista seuraa myös Facebookia arvioidessaan työnhakijaa.

Tuhannet ihmiset ansaitsevat suoraan elantonsa Facebookin välityksellä luomalla erityisiä Facebook-applikaatioita. Esimerkiksi Facebookin Farmville-pelillä on jo 60 miljoonaa pelaajaa. Pelin kehittänyt Zynga, joka on aikaisemmin tehnyt sellaisen hittipelin kuin Mafia Wars, hehkuttaa nettoavansa vuositasolla yli 143 miljoonaa euroa. Summasta aimo annos lienee juuri näiden mainittujen pelien saaman suosion ansiosta. Tämän pelitalon lisäksi Facebookissa on yli 800 00 kehittäjää, jotka luovat tai ovat luoneet omia applikaatioitaan yhteisön jäsenten rämpättäväksi. Omituisimpiin Facebookissa toimiviin toimintoihin kuuluu eräänlainen homotutka, eli “gaydar”, jolla voi tunnistaa julkisen tai privaattiprofiilin käyttäjästä sen, onko hän homoseksuaali.

Facebookiin on investoitu huimia summia rahaa. PayPalin perustamiseen osallistunut Peter Thiel laittoi kesäkuussa 2004 Facebookin kehittämiseen 500 000 USD. Se oli vasta alkusoittoa. Itä-Aasian rikkain mies satsasi vuotta myöhemmin Facebookiin 120 miljooonaa Yhdysvaltain dollaria. Viime vuoden toukokuussa venäläinen investointiyritys Digital Sky Technologies pani entistäkin isomman potin — yritys investoi 200 milj. USD uskoessaan satsauksen saatavan takaisin korkojen kera.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 256 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 06. helmikuuta 2010 kello 03:03. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/135.

Kommentoi