Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Maailman pienimmät ravut

Suurella ravulla on tummanruskea väritys ja paljon jalkoja, sekä suuret uhkaavat pihtimäiset eturaajat. Rapu kävelee hiekalla, jonka jyvät ovat ainakin herneenkokoisia ja ne ovat monivärisiä.Rapulajeja lähes 6800 kappaletta

Maailmasta on löydetty kaikenlaisia rapulajeja tähän mennessä jo melkein 6800 kappaletta. Maailman suurimpia rapuja ovat syvillä merien pohjassa elävät jättiläistaskuravut, joiden jalkojen välinen etäisyys voi olla jopa 4 metriä. Vastaavasti maailman pienimmät ravut ovat todella pieniä. Pienimmät ravut tunnetaan englanninkielisellä nimellä pea crab, eli suomeksi hernerapu. Nimensä nämä miniravut saivat siitä, että ne ovat täysi-ikäisinäkin vain herneenkokoisia.

Japanilaiset hämähäkkiravut, jotka myös jättiläistaskurapuina tunnetaan, ovat torsojensa alueilta suurimmillaan 40 senttimetriä halkaisijaltaan, mutta niiden jalkojen etäisyys toisistaan voi olla jopa neljä metriä. Tällaiset jättiravut voivat elää jopa 100-vuotiaiksi. Ne asuvat yleensä meressä Japanin saarten lähellä satojen metrien syvyydessä.

Maailman pienimpiin rapuihin kuuluvat herneravut ovat suurimmillaan noin senttimetriä halkaisijaltaan. Jotkut tällaiset ravut, kuten Yhdysvaltojen Kalifornian lahden alueella elävät herneravut, ovat suurimmillaan vain 5 millimetrin luokkaa. Ne elävät usein symbioosisuhteessa osterien ja muiden samanlaisten merenelävien kanssa. Nämä ravut lisääntyvät niin, että urospuoliset ravut hedelmöittävät naaraspuolisten munat, jonka jälkeen naaras kuljettaa munia vartalossaan. Vastasyntyneet ravut syövät planktonia ennen kuin ne käyvät läpi useita muodonmuutosvaiheita ja asettuvat sitten merenpohjaan asustelemaan.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri Ikonen julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 209 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 06. marraskuuta 2009 kello 22:10. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on http://www.nippelitieto.com/32.

    Kommentoi

    Parhaat ja luotettavat kasinot netissä tarjoaa Nettikasinot24.

    Maailman pienimmät ravut

    Suurella ravulla on tummanruskea väritys ja paljon jalkoja, sekä suuret uhkaavat pihtimäiset eturaajat. Rapu kävelee hiekalla, jonka jyvät ovat ainakin herneenkokoisia ja ne ovat monivärisiä.Rapulajeja lähes 6800 kappaletta

    Maailmasta on löydetty kaikenlaisia rapulajeja tähän mennessä jo melkein 6800 kappaletta. Maailman suurimpia rapuja ovat syvillä merien pohjassa elävät jättiläistaskuravut, joiden jalkojen välinen etäisyys voi olla jopa 4 metriä. Vastaavasti maailman pienimmät ravut ovat todella pieniä. Pienimmät ravut tunnetaan englanninkielisellä nimellä pea crab, eli suomeksi hernerapu. Nimensä nämä miniravut saivat siitä, että ne ovat täysi-ikäisinäkin vain herneenkokoisia.

    Japanilaiset hämähäkkiravut, jotka myös jättiläistaskurapuina tunnetaan, ovat torsojensa alueilta suurimmillaan 40 senttimetriä halkaisijaltaan, mutta niiden jalkojen etäisyys toisistaan voi olla jopa neljä metriä. Tällaiset jättiravut voivat elää jopa 100-vuotiaiksi. Ne asuvat yleensä meressä Japanin saarten lähellä satojen metrien syvyydessä.

    Maailman pienimpiin rapuihin kuuluvat herneravut ovat suurimmillaan noin senttimetriä halkaisijaltaan. Jotkut tällaiset ravut, kuten Yhdysvaltojen Kalifornian lahden alueella elävät herneravut, ovat suurimmillaan vain 5 millimetrin luokkaa. Ne elävät usein symbioosisuhteessa osterien ja muiden samanlaisten merenelävien kanssa. Nämä ravut lisääntyvät niin, että urospuoliset ravut hedelmöittävät naaraspuolisten munat, jonka jälkeen naaras kuljettaa munia vartalossaan. Vastasyntyneet ravut syövät planktonia ennen kuin ne käyvät läpi useita muodonmuutosvaiheita ja asettuvat sitten merenpohjaan asustelemaan.

    Nippelitietoa julkaisusta

    Nippelitieto.comin Petri Ikonen julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 209 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 06. marraskuuta 2009 kello 22:10. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on http://www.nippelitieto.com/32.

      Kommentoi

      Casinorella tarjoaa netin kattavimman kasino-oppaan.

      Maailman pienimmät ravut

      Suurella ravulla on tummanruskea väritys ja paljon jalkoja, sekä suuret uhkaavat pihtimäiset eturaajat. Rapu kävelee hiekalla, jonka jyvät ovat ainakin herneenkokoisia ja ne ovat monivärisiä.Rapulajeja lähes 6800 kappaletta

      Maailmasta on löydetty kaikenlaisia rapulajeja tähän mennessä jo melkein 6800 kappaletta. Maailman suurimpia rapuja ovat syvillä merien pohjassa elävät jättiläistaskuravut, joiden jalkojen välinen etäisyys voi olla jopa 4 metriä. Vastaavasti maailman pienimmät ravut ovat todella pieniä. Pienimmät ravut tunnetaan englanninkielisellä nimellä pea crab, eli suomeksi hernerapu. Nimensä nämä miniravut saivat siitä, että ne ovat täysi-ikäisinäkin vain herneenkokoisia.

      Japanilaiset hämähäkkiravut, jotka myös jättiläistaskurapuina tunnetaan, ovat torsojensa alueilta suurimmillaan 40 senttimetriä halkaisijaltaan, mutta niiden jalkojen etäisyys toisistaan voi olla jopa neljä metriä. Tällaiset jättiravut voivat elää jopa 100-vuotiaiksi. Ne asuvat yleensä meressä Japanin saarten lähellä satojen metrien syvyydessä.

      Maailman pienimpiin rapuihin kuuluvat herneravut ovat suurimmillaan noin senttimetriä halkaisijaltaan. Jotkut tällaiset ravut, kuten Yhdysvaltojen Kalifornian lahden alueella elävät herneravut, ovat suurimmillaan vain 5 millimetrin luokkaa. Ne elävät usein symbioosisuhteessa osterien ja muiden samanlaisten merenelävien kanssa. Nämä ravut lisääntyvät niin, että urospuoliset ravut hedelmöittävät naaraspuolisten munat, jonka jälkeen naaras kuljettaa munia vartalossaan. Vastasyntyneet ravut syövät planktonia ennen kuin ne käyvät läpi useita muodonmuutosvaiheita ja asettuvat sitten merenpohjaan asustelemaan.

      Nippelitietoa julkaisusta

      Nippelitieto.comin Petri Ikonen julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 209 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 06. marraskuuta 2009 kello 22:10. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on http://www.nippelitieto.com/32.

        Kommentoi